google2b259337bdfd3f8b.htmlשלי ברעם-מירוז מטפלת קלינית מוסמכת (M.A) - הטיפול הרגשי הרוחני
 שלי ברעם מירוז
 מטפלת קלינית מוסמכת (M.A)


ייעוץ זוגי
הכנה לזוגיות

טיפול פרטני 
טיפול בחרדות
קב
וצות

 

 
הטיפול הרגשי-הרוחני שלי



תפיסת העולם הטיפולית שלי
אני מאמינה כי באופן טבעי כל בני האדם שואפים לחיות חיים טובים ומאושרים, ונטולי סבל. אולם חיים כאלה אינם תלויים בהכרח רק בהישגים, במעמד חברתי וכלכלי או אפילו במימוש של כשרונות ויכולות אישיים. אני סבורה שהבסיס לאושר וחיים טובים נובע מכינונם של שני עוגנים מרכזיים ומשלימים בתוך האדם: עוגן של בטחון וחיבור של האדם אל עצמו, ועוגן של בטחון וחיבור של האדם אל העולם ואל המציאות. הטיפול הנפשי-רוחני שאני מציעה כולל פיתוח עוגן עצמי באמצעות תובנות פסיכולוגיות ומודעות עצמית, ופיתוח עוגן אל העולם והמציאות באמצעות תובנות  רוחניות עמוקות*.
 
)* יש לציין כי אין המדובר בכלים  מיסטיים  כמו תקשור, קלפים או כל  טכניקה מיסטית אחרת, אלא בידע רוחני גבוה בלבד). 

על הקשיים שבמציאת נתיב חיים רוחני

 

עוגן העצמי: טיפול רגשי ומודעות עצמית
כולנו, באופן טבעי, נוהגים להשוות את עצמנו ל"אני האידיאלי" שאנחנו שואפים להיות - מבחינת מראה גופנו, הישגינו בתחומים שונים, והתנהגויותינו -  ובוחנים  את עצמנו גם בהשוואה לאחרים.
כאשר נטייה זו מופיעה בתוכנו באופן מאוזן ונעשית מתוך אמפטיה, היא מעודדת אותנו להגשים את רצונותינו, לקיים יחסים בין אישיים טובים, ולהשתייך לקבוצות חברתיות שונות. אולם לעיתים נטייה זו יוצאת מאיזון, כך שחלק מן האנשים הופכים להיות שיפוטיים וביקורתיים כלפי עצמם  עד כדי סירוס ודיכוי; חלקם נמנעים מכל השוואה לאחרים על ידי כך שהם  בוחרים לראות את עצמם כמיוחדים מכולם, וחלקם נעים לסירוגין באופן בלתי מאוזן בין שתי החוויות הנפשיות של הפחתה והפרזה בערך העצמי.
חוסר היכולת של אדם לקבל את עצמו כפי שהוא וסלידתו מהעצמי האמיתי שלו, גורם לו לסבל נפשי רב, ולצמצום משמעותי ביכולת לחוש שמחה וחיוניות. על רקע זה נוצרות בעיות רגשיות ונפשיות שונות: אנשים שיפוטיים וביקורתיים נוטים לפתח הפרעות כמו דכדוך, דיכאון, הפרעות אכילה והפרעות חרדה, ואילו אנשים הבוחרים באידיאליזציה של העצמי נוטים לפתח הפרעות כגון אישיות בעלת גוון נרציסטי, היסטריוני או אנטי סוציאלי. במקרים קיצוניים מתפתחות הפרעות פסיכוטיות שונות הקשורות לגדלות ופרנויה. אלה הנעים לחליפין בין הפחתה להפרזה בערך העצמי נוטים לפתח תנודתיות במצב הרוח וחוסר יציבות רגשית, ובמקרים קיצוניים הפרעות דו-קוטביות.
 
הטיפול הרגשי שלי מתרכז בסיוע למטופל להרפות בהדרגה מן השיפוטיות והביקורת שלו כלפי עצמו, ו/או מן התפיסה העצמית האידיאלית שלו הנובעת מחרדה לפגוש באני האמיתי, ומעודדת אותו להתמודד עם התסכול שנוצר מן הפער שבין המצוי והרצוי בחייו. תהליך זה כולל יצירת עוגן פנימי וכריתת ברית שלום של המטופל עם עצמו, כך שיוכל לקבל את מעלותיו וחסרונותיו, ויכיר בכך שהוא אנושי - שלם אך לא מושלם,  ומוּעד לעשות טעויות מדי פעם. במקביל, ובאופן שאינו סותר, הטיפול מסייע לאדם לפתח חוסן נפשי, כדי שיוכל לעבור את מחסומי הפחד שלו ולבטא את יכולותיו וכשרונותיו הניתנים למימוש במציאות.
התהליך הרגשי של חיבור אל העצמי נעשה באמצעות כלים פסיכולוגיים בשילוב יסודות מתיאוריות יחסי האובייקט, הפסיכולוגיה הדינאמית, והפסיכולוגיה הבודהיסטית.
 
עוגן עם העולם והמציאות- הטיפול הרוחני
נוסף על ההתמודדות עם עצמנו, גם חוויית הקשר שלנו עם העולם והמציאות אינה פשוטה. כולנו רוצים  להיות בריאים, שיקרו לנו דברים טובים, וכולנו מעדיפים לחוש את פעימת החיים, מאשר להתחבר לעובדה שאנו ויקירינו בני תמותה. אולם לצערנו הרב, העולם והמציאות אינם פועלים באופן מושלם על פי רצוננו: חלק משאיפותינו אינו מתמלא, ולפעמים אנו אף נאלצים לחוות אירועים קשים  ואסונות.   
מצב קיומי זה יוצר בנו לעתים תחושה של ניכור מן העולם ומן המציאות, והעובדה שאיננו יכולים לשלוט בכל מהלכי חיינו  מעוררת בנו רגשות עמוקים של  כעס, תסכול  וחרדה.
הרגשות הבלתי נסבלים הללו גורמים לנו לנסות לברוח מן המציאות הקשה באמצעות הצפת עצמנו בגירויים חיצוניים כמו טלוויזיה ואינטרנט, שעות ארוכות של עבודה ועיסוקים - בלי להשאיר לנו זמן של שקט עם עצמנו, צריכת סמים, הפרזה בשתיית אלכוהול, מין ואוכל, התחברות לכתות, דתות ולמיסטיקנים לחיזוי עתיד, פיצוי עצמנו באמצעים חומריים, ופנייה לעולם הפנטזיה והדמיון כדי לבנות לנו מציאות חליפית מיטיבה.
אלא שלמרות הנחמה הזמנית שמציעים לנו פתרונות אלה  – אין בהם כדי לשנות את מציאות חיינו באמת, ולרוב הם עצמם גורמים לנו לאורך זמן לתלות, ולתחושות ריקנות ודיכאון.
במצבים קיצוניים במיוחד, הקושי לשאת את המציאות בא לידי ביטוי בהתקפים פסיכוטיים, הפרעות אישיות מוזרות,  ועוד.
 
כיצד, אם כן, ניתן לשאת את המציאות ללא בריחה ממנה? לדעתי  הדרך שלנו להיות מסוגלים לשאת את המציאות היא באמצעות הבנה של האופן בו היא פועלת. אנשים החיים את חייהם ללא ההבנה כי המציאות והעולם מתקיימים על פי חוקים רוחניים יציבים ובני קיימא – חווים את  קיומם ככאוטי  ומאיים.
באמצעות הטיפול הרוחני מתוודע המטופל להבנות עמוקות של הסדר הקיים במציאות הכללית והאישית שלו, וכך צומחת מתוכו בהדרגה היכולת לשאת אותה, ללא צורך בבריחה או בהסחת דעת מתמשכת.
התהליך הרוחני של חיבור אל העולם והמציאות נעשה באמצעות תובנות מן העולם הפילוסופי והרוחני ונשען בעיקר על אלמנטים מתורת הבודהיזם, הקבלה ותפיסות העולם הייחודיות שלי אשר חלק מהן מופיע בספרי "המסע אל תבונת הנסתר – מדריך להתפתחות רוחנית".
 
תהליך  הטיפול
הטיפול נעשה באמצעות שיחה, וכולל שימוש בכלים פסיכולוגיים וידע רוחני  (לתשומת לבכם, מדובר בידע רוחני גבוה בלבד, ללא שימוש בכלים מיסטיים כגון תקשור, קלפים  או כל דרך מיסטית אחרת).
בטיפול תוכלו לקבל פתרונות עמוקים ויסודיים לקשיים שלכם באמצעות מעבר לרמות מודעות עצמית גבוהות יותר, ומעבר מתפיסת עולם גשמית לתפיסת עולם רוחנית – ללא צורך בשחזור אינטנסיבי של  אירועי  ילדות מוקדמים.
 
בשונה מטיפול פסיכולוגי מקובל, שיטת טיפול זו מבוססת על שקיפות מלאה של התהליך הרגשי והרוחני שעובר המטופל, כך שתוכלו להיות שותפים בכל מהלכי הטיפול, כחלק מן הצוות הטיפולי.
גישה זו תאפשר לכם :
לרכוש ידע רב אודות תהליכים פסיכולוגיים ורוחניים המסייעים בהבנת ההתנהגות האנושית בכלל, והבנת ההתנהגות האישית  בפרט.
לרכוש כלים להתמודדות עצמאית עם בעיות רגשיות ואירועי חיים שונים בעתיד.
להתנסות ביצירת קשר בין -אישי חיובי, שוויוני  ומרפא.
להתחבר אל תובנות רוחניות המעניקות משמעות עמוקה לחיים, ומציעות דרך למימוש עצמי, איזון נפשי, שמחת חיים  ושלווה.
לחווות שינויים משמעותיים בחייכם תוך זמן קצר (באופן יחסי לטיפול פסיכולוגי ארוך שנים), עם שימור ההישגים לטווח ארוך, והקניית מפתחות להמשך התפתחות רוחנית משמעותית.